MyCredit – forbrukslån for de over 25 år

I jungelen av låneagenter i Norge skiller ikke MyCredit seg særlig ut i verken negativ eller positiv forstand. Det kommer tydelig frem på deres nettside at de i skrivende stund samarbeider med fem forskjellige banker. Disse fem bankene vil motta kundeinformasjonen du gir til MyCredit når du søker forbrukslån gjennom nettsiden deres. Deretter vil de ulike bankene kjempe om å få deg som kunde ved å prøve å skreddersy et lånetilbud som passer dine behov.

Tjenesten er hundre prosent gratis og lånetilbudet du eventuelt skulle motta vil være helt uforpliktende. Allikevel oppfordrer MyCredit kundene sine til å tenke seg nøye om før de søker forbrukslån ved å blant annet skrive at slike lån er for deg som ”er over 25 år, har fast jobb og ordnet økonomi”.

Hvilke søkekriterier har MyCredit?

MyCredit skiller seg litt ut fra andre låneagenter ved å kreve at alle søkere er over 25 år. På generelt grunnlag kan man si at slike bedrifter ofte pleier å lempe litt på alders- og inntektskravet i håp om å få inn alle typer kunder, men MyCredit har konsekvent valgt å ekskludere den yngre garde for å love samarbeidsbankene at de kan tilby potensielle kunder som forhåpentligvis er seriøse og har god betalingsvillighet når lånet skal nedbetales. Bedriften krever også at alle søkere har en fast inntekt og at vedkommende enten er norsk statsborger eller har bodd i landet i tre år. Utlendinger skal kunne vise til skattbar og stabil inntekt over en treårsperiode før de kan få vurdert lånesøknaden sin.

Er det en god idé å søke lån gjennom MyCredit?

Diskusjonen om hvorvidt låneagenter er en god eller dårlig ting for forbrukere kommer aldri til å stoppe så lenge bedriftene finnes. Akkurat MyCredit har funnet seg en nisje ved å kun tilby forbrukslån til mennesker over 25 år. Det vil si at samarbeidsbankene etter all sannsynlighet har gått med på et slags kompromiss om at de kan gi en litt bedre rente i retur mot at de kun får ”seriøse” søkere.

Det er en kjensgjerning at det ofte er unge mennesker  (18-23 år) som står for de fleste misligholdte forbrukslån i Norge. Bankene liker best å se at kundene betaler ned lånene sine i tråd med den nedbetalingsperioden de selv valgte da de søkte lån, og da vil man på en naturlig måte redusere risikoen ved å høyne alderskravet.

Jobben kan i utgangspunktet også gjøres selv. Det er ikke noen grunn til å tro at man skal få et særlig mye bedre tilbud fra MyCredit enn det man får dersom man selv går til de forskjellige bankene og innhenter lånetilbudene selv. Allikevel er det egentlig ikke noen grunn til å ikke bruke MyCredit da lånetilbudet du (forhåpentligvis) får tilsendt er helt fullstendig uforpliktende og opp til deg selv å godta eller avslå.

PS! Det er et firma kalt Prefer Finance som er hovedaksjonær i MyCredit. De har også eierskap i nettsidene Online 24 og Zen Banking som også tilbyr forbrukerfinansiering til nordmenn.