Monobank – få avdragsfritt lån i opptil 5 år

Monobank er en forholdsvis ny bank (åpnet i november 2015) som har hovedkontor i Bergen. Banken er en selvstendig bank uten direkte tilknytning til noen andre organisasjoner innenfor banksektoren. På deres nettsider kommer det tydelig frem at de ønsker et tett samarbeid med kundene sine og fremhever at ”vi tror at den beste banken skapes sammen med kundene”.

Hva slags type forbrukslån tilbyr Monobank?

Det som umiddelbart skiller seg ut fra andre banker er at de tilbyr opptil 5 års avdragsfri periode. I realiteten betyr det at du kan låne 100,000 kroner i dag, men ikke betale ned noe av lånet før om fem år. På de fem årene er det kun renter, termingebyr og andre administrative kostnader som skal betales ned. Hvorvidt det er lønnsomt for forbrukeren med et slikt ”utsatt” lån kan debatteres i lang tid, men det gir i hvert fall kunden mulighet til å ta opp et forbrukslån som er skreddersydd for sin egen privatøkonomi. Hvis man ser for seg at man står foran noen tunge år rent økonomisk (men at man har troen på at ting på sikt vil bedre seg), så er dette en veldig fin løsning.

Lånesummen hos Monobank kan gå helt ned til 25,000 og helt opp til 500,000 norske kroner. Du vil etter å ha fylt ut søknaden motta et svar umiddelbart på om søknaden er innvilget eller eventuelt hvor mye du blir nødt til å justere lånesum/nedbetalingstid for at lånet skal kunne utbetales. Etter å ha fått godkjent søknaden, så vil du kunne signere med BankID og pengene vil utbetales veldig kjapt. Monobank fremhever også mange steder på nettsiden at en forbrukslånsøknad overhodet ikke er bindende. Det er først når du har signert og pengene har blitt utbetalt at du er bundet til en avtale som du blir nødt til å forholde deg til helt til lånet har blitt innfridd.

Til tross for at det er en fersk bank, så virker det som at Monobank har styr på tingene sine og noen lånebetingelser som kan være fristende for enkelte nordmenn.

Andre finansielle produkter

Monobank tilbyr også høyrentefinansiering for deg som har mellom 50,000 og 2 millioner kroner å sette av. Renten ligger på 1,8 % og det er gebyrfritt for både innskudd og uttak. Det virker ikke som banken (enda) tilbyr verken vanlig brukskonto eller kredittkort, så det er foreløpig ikke mulig å bli totalkunde i Monobank. Ved siden av en spareplan og forbrukslån, så gir de også nordmenn mulighet til å refinansiere smålånene sine. Refinansieringslånet følger samme rente og gebyrer (etableringsgebyr på 950 kroner, termingebyr på 40 kroner og purregebyr på 67 kroner) som et vanlig forbrukslån.

Riktignok gjør banken det tydelig for kundene at alle priser avhenger av en kredittsjekk og at den det er den individuelle vurderingen som til slutt bestemmer hvilke lånebetingelser du får.

Forbrukslån hos en ny bank kontra hos en etablert bank – hva er best?

Nordmenn er veldig tradisjonelle når det kommer til banktjenester. Det er en grunn til at DNB Nor fortsatt er Norges klart største bank – til tross for at de nærmest har markedets dårligste rente på sparing og ellers ganske begredelige betingelser for privatkunder. Man kommer altså langt med et kjent navn, noe de nye bankene i Norge ofte får smertelig erfare. Det kan riktignok komme deg som kunde til gode. På grunn av at de etablerte bankene har et konkurransefortrinn gjennom en stor kundegruppe og derfor mye ”naturlig” og gratis markedsføring, så blir de ferske bankene nødt til å være bedre enn de andre bankene på én eller flere områder for å kunne kapre markedsandeler. For Monobank gjelder det fem års avdragsfri nedbetaling av forbrukslånet. Tenk deg at du kan ta opp et lån i dag og ikke trenge å bekymre deg for nedbetaling av lånesummen før om fem år. Det er det ikke mange andre banker som kan skilte med.